Comisia Europeana și Erasmus pentru tinerii antreprenori (EYE) susțin start-up-urile ucrainene din domeniul Deep Tech


Programul Erasmus pentru Tinerii Antreprenori care se adresează antreprenorilor tineri si cu experiență promovează și susține o acțiune ambițioasă de 20 de milioane de euro lansată de Comisia Europeană pentru a sprijini comunitatea ucraineană de inovare. Această acțiune este posibilă prin intermediul unei modificări specifice a programului de lucru 2022 al Consiliului European pentruInovare (EIC). Noua inițiativă va sprijini cel puțin 200 de start-up-uri ucrainene din domeniul Deep Tech cu până la 60 000 EUR. În plus, EIC va oferi sprijin nefinanciar, cum ar fi servicii de consultanță în afaceri și servicii de potrivire. Această acțiune va spori capacitatea inovatorilor ucraineni de a interacționa cu ecosistemul european de inovare, de a pătrunde pe noi piețe și de a beneficia de instrumentele europene de finanțare.

Pentru a asigura un impact mai mare, sprijinul de 20 de milioane de euro va fi plătit prin intermediul unei cereri de propuneri competitive pentru o rețea paneuropeană de asociații de start-up-uri, care va colabora cu cel puțin un actor ucrainean din domeniul inovării și va căuta sinergii cu inițiativele relevante ale UE, cum ar fi Enterprise Europe Network (EEN). Prin această cerere de propuneri, care se deschide la 23 iunie, Consiliul European pentru Inovare (EIC) aspiră să asigure continuitatea activității întreprinderilor tehnologice ucrainene și să încurajeze creșterea acestora. Acțiunea poate contribui la pregătirea start-up-urilor ucrainene pentru a concura cu succes în cadrul oportunităților de finanțare ale EIC.

EIC poate finanța întreprinderile nou-înființate cu până la 17,5 milioane de euro printr-o combinație de granturi și investiții în capitaluri proprii și poate atrage investiții private suplimentare de până la trei ori mai mari decât suma investită din fonduri publice.

Apelul se va deschide la 23 iunie și se va încheia la 7 septembrie 2022.
O sesiune de informare este planificată pe 24 iunie 2022 (09:30 – 12:45 CEST), înregistrați-vă aici pentru a afla mai multe! Ukrainian Tech Info Day – 24 June 2022 (europa.eu)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *